Beatrijs van den Bos

Beatrijs van den Bos, 1959, Ankeveen

Van 1984 tot 2011 bestond mijn werk als kunstenaar voornamelijk uit illustreren in opdracht voor educatieve uitgeverijen.

Vanaf 2011 maak ik vooral vrij werk. Ik teken en schilder graag ‘koppen’: portretten die niet noodzakelijk hoeven te lijken, landschappen, en fantasiefiguren en –taferelen. Dit werk exposeer ik met enige regelmaat, en bied ik te koop aan.

Daarnaast houd ik, al sinds mijn kunstacademietijd (1979-1984), beelddagboeken bij, die ik volteken, –schrijf en –schilder met mijn ervaringen, mijn dromen en verzinsels. In maart 2021 is ‘Boekjes in Boek’ uitgegeven; een dikke verzamelbundel met reproducties van deze beelddagboekpagina’s. Dit boek is te bestellen via deze site.

 

Uitgeverijen en organisaties waarvoor ik gewerkt heb:

Misset, Malmberg, Weekbladpers, Wolters Noordhoff, Bekadidact, uitgeverij Maretak, uitgeverij Zorn, uitgeverij Nelissen, Cito, Vogelbescherming Nederland, Scouting Nederland, Scouting Gelderland, Stichting Taak, Diabetesvereniging Nederland, Associatie voor Coaching, Verbaal, de Academie voor Haptonomie, MBO college Vredeborgh, het Kadaster, en diverse andere opdrachtgevers.

Exposities:

Galerie Zuid (Harskamp), het Parktheater (Arnhem), De Bijenkorf (Arnhem), Galerie Oker (Harlingen), Galerie Rarekiek (Delden), Het Diaconessenziekenhuis (Naarden), Philips Duphar (Weesp), Boekhandel Ongerijmd (Arnhem), Remonstrantse kerk (Oosterbeek), Kreek (Oosterbeek), Boekhandel Jansen en de Feijter (Velp), De Nieuwe Ruimte (Velp) en diverse andere gelegenheden en locaties, waaronder Lublin(Polen), Persingen en Aarle Rixtel.