Beatrijs van den Bos

Home


Ik ben geboren in 1959 in Ankeveen.
Mijn opleidingen zijn:
1979-1984: Academie voor Beeldende Kunsten, afdeling Grafische Vormgeving.
2001-2004: Workshops ‘schrijven voor kinderen’ bij Script +. 

Sinds 1984 maak ik illustraties in opdracht van particulieren en bedrijven. Afhankelijk van de opdracht, bepaal ik, in overleg met de opdrachtgever, in welke stijl ik illustreer. Ik ben zorgvuldig en hou me aan deadlines en andere afspraken. De prijs kan worden bepaald in onderling overleg, mede gebaseerd op aspecten als kleur of zwart-wit, complexiteit, benodigde research, aantal illustraties, en het gebruik (eenmalig of vrij van copyrights).
Een groot deel van mijn werk is in opdracht van educatieve uitgeverijen, vooral ten behoeve van het basisonderwijs. Daarnaast maak ik ook boekomslagen, illustraties voor tijdschriften, ansichtkaarten, geboortekaartjes, huwelijksaankondigingen en portretten.
Ook doe ik mee aan exposities, met mijn vrije werk.
Naast mijn werk als illustrator schrijf ik sprookjes en verhalen voor lezers van 8 tot 80. Deze verhalen illustreer ik zelf. Een aantal ervan heb ik in eigen beheer uitgegeven.

Uitgeverijen en organisaties waarvoor ik gewerkt heb:
Misset, Malmberg, Weekbladpers, Wolters Noordhoff, Bekadidact, uitgeverij Maretak, uitgeverij Zorn, uitgeverij Nelissen, Cito, Vogelbescherming Nederland, Scouting Nederland, Scouting Gelderland, Stichting Taak, Diabetesvereniging Nederland, Associatie voor Coaching, Verbaal, de Academie voor Haptonomie, MBO college Vredeborgh, het Kadaster, en diverse andere opdrachtgevers.

Exposities;
Galerie Zuid (Harskamp), het Parktheater (Arnhem), De Bijenkorf (Arnhem), Galerie Oker (Harlingen), Galerie Rarekiek (Delden), Het Diaconessenziekenhuis (Naarden), Philips Duphar (Weesp), en diverse andere gelegenheden en locaties, waaronder Lublin(Polen), Persingen en Aarle Rixtel.